Systemutveckling onlineapplikation

RoofCalculator inför nytt ritverktyg för takritningar

I den senaste versionen av kalkyleringsverktyget RoofCalculator ingår en en helt ny ritapplikation utvecklad av Furillo med HTML5 och jQuery.

Ritapplikationen är en mindre men central funktion i arbetsflödet för att göra vindlastberäkningar. Användaren ritar upp ett tak och skickar sedan ritningen till kalkylatorn som omvandlar den till en takbild som automatiskt räknar ut, och illustrerar, takets olika zoner. Dessa ligger sedan till grund för uträkningar kring t.ex. hur många infästningar som krävs på taket för att möta regler gällande vindlast.

Ritapplikationen är helt webbaserad och är framtagen med HTML5 och jQuery, den anpassar sig automatiskt efter skärmstorlek och fungerar både med pekskärmar och muspekare.

För att behålla enkelheten för användaren har den mycket begränsad funktionalitet jämfört med fullfjädrade program så som t.ex. AutoCAD. Dock har den några viktiga hjälpfunktioner som även hittas i sådana typer av program. Saker som skala, fäst mot rutnät, orto (lås vinklar till 90 grader), slå av och på mått, linje-, cirkel- och rektangelverktyg. Det finns även verktyg för att snabbrita tak samt ladda upp en bild eller PDF som lägger sig som en bakgrund för användaren att sedan rita av.

OM ROOFCALCULATOR

RoofCalculator är en webbaserad vindlastberäkningsmjukvara för yttertak med tätskikt utvecklad av Furillo Digital Agency för Constructech AB. Användare bygger upp sin egen databas med tätsikt, infästningar och isolering som sedan används för att göra beräkningar för vindlast med gällande regler och standarder för olika länder och geografiska platser i dessa länder. Beräkningar sammanställs tillsammans med grafiska takritningar i rapporter som sedan kan exporteras som t.ex. PDF. Läs mer om RoofCalculator på www.roofcalculator.se.