Webbplats Episerver skidanläggning

När varje fjällresa startar på webbplatsen blir lösningen både affärskritisk och inspirerande

Vi var tekniskt bollplank till reklambyrån för att ta fram de bästa lösningarna på webplatsen. Vi har anpassat verktyg för integration med SMHI, bokningssystem, Facebook, Flickr, Twitter samt integration av väderdata direkt från snökanonsystemet.

WEBBPLATS PÅ EPISERVER CMS

Kläppen har använt EPiServer CMS i ett flertal år och är väldigt nöjda med publiceringsvertyget. När Furillo tog över projektet bestod den första delen av att uppgradera systemet till senaste versionen. Den nya versionen av EPiServer CMS gav fördelar med helt nya sätt att hantera och publicera innehåll. 

Arbetet med webbplatsen var ett samprojekt med Kläppens reklam- och kommunikationsbyrå Confetti som stod för formen på webbplatsen. Furillo var tekniskt bollplank och var med i strategiarbetet för att ta fram de bästa lösningarna för webbplats. 

SKRÄDDARSYDD FUNKTIONALITET

Som skidort har Kläppen självklart en hel del speciell information de vill kommunicera till sina gäster. Online bokningen är en absolut oumbärlig kanal till gästerna och den behövde lyftas fram tydligare på webbplatsen.

Förutom bokning och erbjudanden är korrekt daglig information om väder och drift oerhört viktig. De bitarna tittade vi extra noga på och tog fram helt ny funktionalitet i systemet för att lösa de. 

  • Bokningssystem integrerat och tydligt exponerat på webbplatsen. 
  • Skräddarsytt gränssnitt för uppdatering av pistinformation och daglig driftinformation.
  • Väderdata från SMHI och snödata från snökanonsystemet direkt ut på webben.
  • Två versioner av sajten, på tre olika språk, i samma system.
  • Integration med Flickr, Twitter och Facebook.

Besök www.klappen.se