Webb extranät Episerver industriföretag

Extranätet är ett eget Facebook som skapar unika relationer

Kommunikation, erfarenhetsutbyte och vitala fakta samlas under ett och samma tak och delas med alla via gemensamma digitala arbetsytor online.

UTVECKLING AV EXTRANÄT PÅ EPISERVER RELATE

SPM Instruments befintliga extranät, baserat på flera Open Source-moduler i kombination med egenutvecklade moduler, växte med tiden ur sin kostym.

Lösningen blev ett helt nytt extranät baserat på EPiServer Relate, där syftet varit att öka delaktigheten och informationsutbytet. Detta i kombination med en tydligare struktur, enklare navigering och en kraftfull sökfunktion blev några av de viktigaste punkterna att lösa. 

Furillo tog tillsammans med projektgruppen från SPM Instrument fram ett nytt koncept och strategi för extranätet. Samtidigt som funktionerna växte fram togs ett helt nytt designmanér fram. 

LÖSNINGEN SOM LYFTE EXTRANÄTET

Funktionerna för nedladdning av filer och nyheter om viktiga uppdateringar är kärnan i lösningen. Det har även byggts in små "intranät" där dotterbolag och grupper inom företagen kan få sina egna arbetsytor.

Hela lösningen förbereddes för att kunna förse den kommande publika webbplatsen med innehåll. Därmed behöver viktig information endast uppdateras på en plats för att sedan publiceras i alla kanaler automatiskt.

  • Vägg med nyhetsflöde och kommentarer likt Facebook.
  • Avancerade och personliga filtreringar av innehåll och notifieringar.
  • Nedladdningsmodul med val för navigering, filtrering och sökning för att hitta rätt på enklaste sätt.
  • Bokmärka favoritsidor och filtreringar för att skapa personlig navigering.